Gefeliciteerd met je nieuwe Tattoo!


Wij hebben uiteraard ons uiterste best gedaan om er een prachtig exemplaar van te maken. Voor nu zit onze taak erop en nu is het jou beurt. Het is aan jou om de tattoo goed en hygiënisch te verzorgen zodat de tattoo goed kan genezen!


Waarom is goede nazorg zo belangrijk?

De huid heeft ongeveer 4-6 weken nodig om te herstellen nadat het getattoeërd is. Hoe je in deze periode omgaat met de nazorg van je tattoo is bepalend voor het eindresultaat.

Verzorg je je tattoo goed, dan blijven de strakker en egaler en als je een kleuren tattoo hebt, blijven de kleuren langer levendig. De nazorg

Als de tattoo net is gezet is het vergelijkbaar met een open wond die openstaat voor bacteriën en andere ziektekiemen. Daarom dekken we de tattoo af met folie voor je naar buiten gaat. Deze folie mag je 2-4 uur laten zitten.

Nadat je de folie eraf hebt gehaald, was je de tattoo met lauwwater en unicara ( anti-bacteriële handzeep), en dep je de tattoo droog met keukenpapier. Let de eerste week op met douchen met reguliere shampoo/douchegel, zorg dat je de tattoo goed afspoeld.

 

 


Vanaf de tweede dag ga je starten met het insmeren van je tattoo. Zorg altijd dat je eerst, je handen wast en de oude zalf van de tattoo wast, voor je de tattoo insmeerd. Doe dit 2x per dag en hou het insmeren zo'n drie weken vol. Hiermee houdt je de huid soepel, voorkom je korsten en jeuk. Smeer altijd een dun laagje zalf. Bij een dikke laag, kan de huid niet ademen en is de kans op infecties verhoogd.

Je kunt je tattoo insmeren met bepanten tattoozalf, deze zalf is verkrijgbaar bij ons in de shop. 

 

 


Aanraken, krabben en jeuk

Probeer je tattoo tijdens de eerste week zo weinig mogelijk aan te raken. Als je je tattoo aanraakt, zorg dan dat je dit doet met schone handen. Je mag absoluut niet krabben aan je tattoo. Het infectie gevaar verhoogt, je kunt je tattoo beschadigd je tattoo en je kunt zelfs littekens veroorzaken. Als je goed blijft smeren, zul je nauwelijks korstjes hebben en ook weinig jeuk. Heb je toch korstjes, laat deze dan gewoon zitten, ze beschermen de wond en vallen er vanzelf af.

 

Zon en zonnebank

Je huid is de eerste 4-6 weken kwetsbaar. Door direct zonlicht of zonnenbanklicht riskeer je bultjes, blaren of infecties. Houd je tattoo zoveel mogelijk uit de zon.

Ga je op vakantie of onder de zonnenbank, gebruik dan een goede zonnebrandproduct. Wij verkopen in de shop Sunblock crème van Balm Tattoo. 

Zelfs jaren laten kan je tattoo nog een reactie krijgen van de zon, wat zich kan uiten in jeuk of opgezette plekjes. Smeer je tattoo's dus altijd in als je de zon in gaat.

 

Zwemmen

Het wordt sterk afgeraden om te zwemmen in de eerste 4-6 weken na het zetten van een tattoo. Het water maakt de huid week, korstjes laten los en bacteriën kunnen de huid binnendringen waardoor de kans op infecties hoog is. Vooral zwemmen in open water zoals de zee of meren geeft een hoge kans op ontstekingen. Chloor water is zeer schadelijk voor je nieuwe tattoo, omdat het chloor de inkt / kleur uit je tattoo trekt.

 

In bad of de sauna

Ook in bad of naar de sauna gaan wordt sterk afgeraden tijdens de eerste 4-6 weken na het zetten van een tattoo. Zoals eerder gezegt maakt water de huid week. Warmte zorgt ervoor dat poriën open gaan staan waardoor je inkt uit kan gaan lopen. Ook kunnen bacteriën daardoor makkelijker de huid binnendringen.

 

Kleding

Zorg dat je schone kleding draagt, die niet schuren of strak zitten. Draag geen synthetische stoffen of kleding met pluisjes zoals wol.

 

Tot slot

Mocht je ergens over twijfelen of toch nog vragen hebben over de verzorging of genezing van je tattoo, neem dat gerust contact met ons op! 

+31653985349

 

Groetjes,

D.N.A.&ink